Temetkezési vállakozásoknak

Posted on

A gépi úton előállított számla tartalmazza a kiállító-valamint a megrendelő adatait valamint a számla fejlécre vonatkozó a számlázási szabályokban előírt kötelező adattartalmat.

 

Továbbá a bizonylaton feltüntetésre kerülnek az alábbi adatok:

 

Az elhunyt neve:        Élt:                              Elhalálozás időpontja:

Temetés helye:          Temetés módja:         Temetés időpontja:

Szállítandó:                 Hol nyugszik:

(Igény szerint a fentieket kiegészítő további adatok is felvihetők a számlára).

Az alábbi képen látható módon tartalmazza a temetési szolgáltatás számla részletezőjét a fejlécadatokkal együtt. (Természetesen ez a számla nyomtatási képéből kivágott rész csupán egy minta.)

A számla kitöltését nagymértékben megkönnyíti, hogy a számlarészletezőre kerülő adatokat (Kód; Megnevezés; Egység valamint Áfa kulcs) a program tartalmazza így azokat adatbázisból választva könnyedén lehet a bizonylatra kiválasztani és felvinni.

A bizonylat tételei bármikor módosíthatók, bővíthetők, törölhetők egészen addig, amíg az rögzítésre nem kerül. Rögzítés előtt van lehetőség a bizonylatot „Előnézet”-ben megtekinteni a képernyőn. Szükség esetén rögzítés előtt lehetőség van a bizonylat félre tételére. A félretett bizonylat bármikor újból elővehető, szükség esetén módosítható, és a végső formát követően rögzíthető-és közvetlenül nyomtatóra vagy PDF formátumban tárolható. Utóbbi esetben nem szükséges „szkennelni”. További előny, hogy a számla E-mail-ben is továbbítható, és tetszőleges példányszámban nyomtattató

 

Vélemény, hozzászólás?